ישנם מספר מצבים בחייה של אישה אשר גורמים לה לשקול להפיל את העובר שברחמה, כלומר להפסיק את הריונה באופן יזום. אחת מהשיטות לביצוע הפלה מלאכותית היא הפלה בכדורים אשר קרויה באופן מקצועי 'הפלה תרופתית'.
ישנן מספר שיטות להפסקת ההיריון, חלק מהשיטות היו ידועות זה שנים רבות ויושמו לאורך ההיסטוריה הרפואית. שיטות אלה נשענו בעיקר על פעולות פולשניות כגון הגרידה אך עם התקדמות המדע והידע הרפואי ניתן כיום להפסיק את ההיריון באופן יזום גם באמצעות כדורים.
מהו חלון ההזדמנות לביצוע הפלה בכדורים?
הפלה בכדורים ניתנת לביצוע עד השבוע השביעי להיריון (ישנן אסכולות המתירות עד השבוע השמיני), כאשר גיל ההיריון נקבע אך ורק ע"י רופא הנשים. בכל מקרה של הפלה יזומה, כל אישה חייבת לקבל את אישור הוועדה להפסקת היריון בטרם קבלת הטיפול הרפואי לשם מטרה זו.
מאחר וכל אישה אחראית לגופה, הרי שטיפולים רפואיים בכלל והפסקת היריון יזומה בפרט צריכים להיות מובנים לגמרי לאישה המתעניינת בטיפול זה הן מבחינת מהלך הטיפול, השלכותיו ותופעות הלוואי האפשריות.
תהליך ההפלה באמצעות כדורים
ישנן 2 תרופות אשר משמשות בפרוטוקול התהליך הרפואי של הפלה בכדורים, כל תרופה אחראית על פן אחר הקשור להפסקת ההיריון, הפסקת חיי העובר המתפתח והוצאתו מן הרחם :
מפיג'ין : מפיג'ין הינה תרופה אשר חוסמת את פעולתו של ההורמון פרוגסטרון, אשר לו השפעה מכרעת על שמירת מהלך היריון תקין וחיוני. השלב הראשון של הפלה בכדורים אם כן, הוא שימוש בתרופה זו אשר מפסיקה את פעולת ההיריון ולמעשה מחסלת את הסיכוי של העובר להמשיך ולהתקיים ברחם אימו.
ציטוטק : התרופה ציטוטק נועדה להשלים את פעולת המפיג'ין ולהוציא את שאריות ההיריון בצורה בטוחה ופיזיולוגית. התרופה נועדה לגרום לשריר הרחם להתכווץ ולפלוט את תוכן ההיריון מקירבו ובכך להשלים את התהליך של הפלה בכדורים, ללא סיבוכים בדר"כ. לעיתים יידרש טיפול נוסף בציטוטק וזאת במידה ותוכן ההיריון לא הופרש לחלוטין בטיפול הראשון.
חשוב לזכור, כי הפלה בכדורים מבוצעת בהשגחה רפואית מלאה ודורשת מעקב לאחר הטיפול על מנת לעלות על מקרים של שאריות תוכן ההיריון אשר לא הופרשו, וכן כדי לעקוב על מצבה הרפואי של האם לאחר ההפלה והשימוש בכדורים אלה.
רונן צור - מקדם אתרים